Inspiratie

Op zoek naar interieurtips voor uw orchidee?

Er zijn niet alleen heel veel soorten orchideeën, u kunt ook veel meer doen met een orchidee dan u denkt. Mogen we u alvast op een paar inspirerende ideeën brengen? Uw eigen creativiteit doet ongetwijfeld de rest!
 

20110829-sfeerbeeld-orchidee-huis-021-psweb.jpgOrchideeën in de keuken

In veel keukens staan al plantjes met basilicum of andere keukenkruiden. Of een aardbeien- of tomatenplantje. Weet u dat die heel leuk samengaan met een kleurrijke orchidee?

 

 

 

 

 

20110829-sfeerbeeld-orchidee-huis-043-psweb.jpgEen wakker idee voor de slaapkamer

Een orchidee maakt elke ruimte vrolijk. Wat te denken van de slaapkamer? Kan die wel een kleurtje gebruiken? Zet er dan eens op elk nachtkastje één. Meteen een heel ander gezicht, vindt u ook niet? Bovendien hebben orchideeën het in de slaapkamer beter naar hun zin: de temperatuur ligt er meestal net iets lager.

 

 

 

 

 

 

Een orchidee om in te lijsten

Waarom zou een orchidee altijd maar moeten staan? Hang 'm eens aan de muur, bijvoorbeeld aan die van de woonkamer. Precies, net of het een schilderij is. Een lévend schilderij tenminste, waar u elke dag weer met plezier naar kijkt. Zeker bij orchideeënsoorten met veel tekening en kleur erin kan zo'n 'kunstwerk' heel bijzonder zijn. Uw bloemist heeft er ongetwijfeld een geschikte pot voor!

 

20110829-sfeerbeeld-orchidee-huis-070-psweb.jpgKleurrijk in bad of onder de douche

Misschien heeft u er nog nooit aan gedacht, maar waarom zou een orchidee niet staan in de badkamer? Aan de luchtvochtigheid zal het zeker niet liggen: die is vergelijkbaar met de oerwouden waar de orchidee oorspronkelijk vandaan komt. Zet er eentje naast het bad. Of in het raamkozijn. Zo'n gewone badkamer krijgt er meteen een luxe uitstraling mee.

 

20110829-sfeerbeeld-orchidee-huis-056-psweb.jpgZó leren kinderen met planten omgaan

Uw kinderen iets meer gevoel voor planten bijbrengen? Of ze een plant voor zichzelf geven? Dan doet u met een orchidee een goede keus. Met hun kleurrijke uiterlijk spreken ze kinderen meteen aan. Bovendien zijn het sterke planten. Aan de hand van uw tips leren kinderen spelenderwijs om planten te verzorgen. En waarom niet een paar orchideeën in de klas, zodat die ook een natuurlijk accent krijgt?

 

20110829-sfeerbeeld-orchidee-huis-111-psweb.jpgAan het werk met die orchidee!

De chique uitstraling van orchideeën doet het ook prima op de werkplek. Heeft u twee bureaus die tegenover elkaar zijn geschoven? Een paar orchideeën op de scheidslijn en aan beide kanten heeft u iets meer privacy. En kan uw entree wel wat meer allure gebruiken? Plaats een paar orchideeën in een grote sierpot. Die springen uw bezoekers meteen in het oog bij binnenkomst!

 

 

 

 

 

20110829-sfeerbeeld-orchidee-huis-126-ps-web.jpgZoek de juiste vaas of pot

Een orchidee is van huis uit al een schitterende plant. Maar een goede vaas voor de bloemen of een pot voor de planten maakt het net áf. En weet u wat de nieuwste trend in interieurland is? Een paar verschillende vazen en potten bij elkaar! Die verscheidenheid geeft een heel decoratief effect in huis. Zo'n orchidee komt trouwens ook mooi tot haar recht in een grote, hoge pot. Bijvoorbeeld weer met een paar potten bij elkaar. Of decoreer een pot met een sierlijke boomstam en een paar stenen. Schitterend!

 

 

 

Altijd een cadeau dat in de smaak valt

Weet u niet wat u een goede bekende moet geven als cadeau? Een orchidee valt altijd in de smaak. Het is eigenlijk het ideale cadeau-artikel voor 1001 momenten: een verjaardag, een verhuizing, een diploma of gewoon zomaar. En met de veelheid aan kleuren is er altijd wel een orchidee die bij de ontvanger past. Veel succes met uw cadeau!